Min vardag, mitt liv.

bloggen om min vardag

TV3 play

Publicerad 2015-05-31 20:57:00 i Allmänt,

Oh happy day, sweet mother of internet hacks, Lyxfällan och Real Housewives här kommer jag! 
 
Jag har alltid varit en sucker för svensk tv, när jag bodde hemma hos parenteserna hade vi alltid Viasat och därmed alla svenska kanaler som enligt mig sänder mycket bättre program än alla finska kanaler tillsammans. Jag bryr mig faktiskt inte om att kolla på finsk tv, när jag hade sönder antennsystemet här hemma för snart 1,5 år sedan så saknade vi inte ens att kunna kolla på tv, så illa är det. Vi har klarat oss fint med Netflix och youtube, men jag har saknat att kunna se de svenska serierna som är så där härligt intelligensbefriade och därmed väldigt bra tidsfördriv. 
 
Förr kunde man se alla klipp på tv3 play även om man bodde i Finland men så för några år sedan spärrades plötsligt många program på grund av upphovsrättsliga skäl. Bajs sade jag och saknade att se Lyxfällan och Efterlyst. Idag när jag satt här hemma utan något som helst att glo på fick jag nog och bestämde mig för att plocka fram piraten inom mig och lösa detta problemet. 
 
Om ni använder Chrome eller Mozilla som webbläsare så är det så enkelt som att ni laddar ner insticksfilen Hola till datorn och så bara surfar ni in på önskad webbsida och Hola sköter resten. Jag har numera en skyddad ip-adress och därmed kommer jag åt alla klippen som annars är geografiskt spärrade. Wohoo! 
Har ni dessutom Netflix och har tröttnat på att utbudet aldrig uppdateras så hjälper Hola er med att kolla på amerikanska Netflix ;) 
 
Jag vet vad jag fördriver tiden med inatt och alla andra kvällar som jag sitter här i min grop i soffan. Dags att ladda paddan så jag kan ligga bekvämt också haha! 
 
 
 

31 maj 2015

Publicerad 2015-05-31 12:24:02 i Allmänt,

Hej på er, hoppas ni inte mår allt för dåligt efter gårdagens festligheter! ☺ 

Jag känner av en liten champagne huvudvärk i pannan idag som gör att Ferras frenetiska tuggade på pipleksaken kanske inte är det skönaste ljudet jag hört.. Men som man bäddar får man ligga heter det ju och det kunde varit mycket värre om jag faktiskt begett mig ut på krogen istället för att stanna hemma. Solen skiner så fint där ute också och jag känner att det vore synd att inte ta vara på strålarna, frugan hämtade upp min solstol från den skrämmande källaren så nu behöver jag bara lägga mig där och steka. Rätt nice faktiskt 😉 

Idag är jag ensam hemma hela långa dagen och som vanligt finns det en miljon saker jag borde göra, jag ska bara fixa lite mat i magen innan jag tar tag i det. Hästarna ska betas, hundarnas och katternas klor ska klippas och filas, tvätten ska tvättas, köket behöver städas och disken diskas. Ja ni hör ju, det är inte som att det är brist på saker att göra, ändå kommer jag typ åka iväg nånstans och fika med någon för att slippa göra allt det där haha! 

På tal om nåt helt annat så är blogg.se appen fortfarande helt knäpp i min mobil.. Om jag råkar skriva fel så kan jag inte sudda bokstäver utan jag är tvungen att markera hela ordet och radera det på så vis, mycket frustrerande och tidsödande. Men men, jag gör mitt bästa och ska slänga iväg ett mejl till supporten och se om de kanske har en lösning på problemet. Jag vill ju gärna att det ska funka så som förr för jag skriver merparten av alla inlägg via mobilen då det är här alla bilder finns. 

Ni ska ha en fin dag i alla fall, glöm inte att njuta av vädret för det verkar vara sällsynt med sol nu för tiden.. 🌞 
Här kommer en del bilder från den senaste tiden, för även om jag inte skrivit några inlägg på länge så är jag ju fortfarande så bloggskadad så jag fotar det mesta hela tiden haha!

Jag bestämde mig för att jag ville ha en Wapari Wolf mod trots att de inte tillverkas just nu och endast går att få tag på i andra hand och väldigt begränsat. Och som vanligt när jag vill ha nåt tillräckligt mycket ser jag till att fixa det så jag kontaktade Teppo på Wapari och bad så snällt jag bara kunde om inte han kunde bygga en till mig bara för att göra mig jäääätte glad. En vecka senare landade min Wolf i postlådan tillsammans med en flaska av nya smaken och en jätte fin tischa. Glad tjej här hej 😍
Så himla gulligt när Lilli slutar hata allt annat på fyra ben och blir kompis med dem istället ❤
I ❤ my mod!
Häromdagen var jag och frugan iväg och solade, men så fick vi vänta jätte länge eftersom halva Finlands befolkning vaknar till nu och ba "oj, sommaren är snart här, jag måste nog bli lite brun nu så jag kan gå omkring i shorts!", varför inte hålla sig brun och fin hela året så slipper man orsaka kaos på vartenda ett solarium på våren?
Brun och fräsch, i love it! 
Jag stod länge och velade mellan den blåa och den vita klänning innan jag slutligen bestämde mig för den blåa. Men visst är den vita fin den med?
Igår var det fest och glada miner hela dagen. Tror jag blev full på champagnen kring 17 och efter det var vi alla fulla och glada ända tills mitt i natten nångång. Härligt med glada människor och sommar och champagne och fina klänningar! 😍 (ja jag vet att jag skrev och ohälsosamt många gånger nyss men ni fattade pointen i alla fall 😉)
Inte så himla kul att vakna till det här imorse... 
Min lunch! Korv och bacon är bäst, tillsammans med ost vilket de här babesen råkar vara fyllda med 😆

Sommar

Publicerad 2015-05-30 13:06:14 i Allmänt,

Det var ett tag sen sist hörni, men jag är påväg tillbaka, jag lovar! 

Jag är redo för att börja ett nytt kapitel i mitt liv, ett kapitel där jag är starkare, gladare och mer tillfreds med mig själv och mitt liv. Exakt vad det innebär vet jag inte ens själv men det återstår att se, förr eller senare lär jag ju få klarhet i alltihop eller hur? ☺ 

Jag är så ledsen över att första halvan av detta året flög mig förbi i en enda dimma av ångest och annan skit, men jag kan inte göra nåt åt det förflutna så lika bra att släppa det och fokusera på det enda jag kan påverka, nämligen min framtid. 

Sommaren står framför oss och idag vibrerar luften av glädje och spänning, det är ju avslutningshelg nu och så många unga springer ut från skolan med mössan på huvudet och livet som en oskriven bok framför sig. Jag är nästan lite avis på den där känslan, men jag ser den här dagen som en avslutning för min egen del, ett avslut på en period en del av mig helst vill glömma och sopa under mattan medan en annan del av mig bara vill hålla allt starkt kvar i minnet så det aldrig nånsin försvinner. 

Ni är världens finaste som fortsätter klicka in er här trots flera veckor av tystnad. Men snart är jag tillbaka och då ska allt vara som förut, jag kommer fortsätta dela med mig av mitt liv trots att jag nog inte borde göra det för att undvika onödigt lidande som uppstår av rykten och annat skit som sprids. Men så länge jag vet sanningen och så länge som jag kan stå rakryggad bakom saker jag säger och gör, ja då spelar det ingen roll vad folk vill hitta på och snacka om mig. 

Nu ska jag avsluta här och fira min kusin som inte bara tog studenten idag utan gjorde det med otroligt fina betyg ☺ 

Jag hoppas ni också får en underbar dag, festa lugnt om ni ska göra det så hörs vi när det är dags för det nya kapitlet! Hoppas ni är med mig då också, för vad vore väl den här bloggen utan er? 😘 

Never regret anything that once made you smile 💕

Om

Min profilbild

...

En levnadsglad 24 åring här som skriver om mitt liv med allt vad det innebär utan censur och krumelurer. Jag skriver om min viktresa som jag påbörjade i februari -14, om hur det är att försöka bryta ätstörningar och ett matberoende. Utöver det skriver jag väldigt öppet om min panikångest och depression, de dagar det är skit så är det skit och det är inget jag gömmer eller förfinar här. Sist men inte minst handlar denna bloggen om livet tillsammans med mina underbara djur och min fina man. Jag föder upp nakenkatter och chihuahua, jag har två hästar som är mina husdjur och så får vi inte glömma den lilla inneboenden som gömmer sig på vår vind! :) Hoppas ni trivs här, tveka inte att lämna en kommentar, jag svarar på varenda en!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela