Min vardag, mitt liv.

bloggen om min vardag

Idag

Publicerad 2012-09-30 21:24:30 i Allmänt,

Härligt skön dag idag! När jag vaknade sken solen men ögonen var alldeles för trötta för att hållas öppna så jag sov lite längre än vanligt och så låg jag och kelade med Lucas (!) som faktiskt hoppade upp i sängen för lite mys. Både han och hans syster är väldigt blyga av sig så det var ett stort framsteg att han vågade sig fram till mig!
 
Gjorde i ordning lite här hemma och tittade på när pappa så snällt fixade på grunden till stallet. Pia och Channa kom på tebesök och vi hade som vanligt minst fem samtalsämnen på samma gång, det är inte lätt när man har så mycket att prata om så man inte hinner avsluta en mening innan man påbörjar en annan angående nåt helt annat ;)
 
På eftermiddagen åkte jag till Shell och träffade Ems, och det var lika härligt som alltid att träffa henne ♥
 
När jag kom hem stod middagen klar och sen kom Johanna hit och förgyllde min kväll. Hon köpte alla mina iPhone skal så jag blev av med dem och så erbjöd hon sig att hjälpa mig med projektet att städa sovrummen på vinden. Bara en riktig vän erbjuder sig att göra något sånt (eller någon med dålig självbevarelsedrift haha!) och jag blir faktiskt alldeles varm i själen när jag tänker på vilka underbara människor jag har i min närhet.
 
Nu sitter jag och knåpar på några av era önskeinlägg, det är inga lätta inlägg ni önskat så jag har lite att stå i här. Men jag klagar inte, det är bara kul att ha nåt att att gå på och inte behöva fundera vad jag ska skriva om till nästa!  Så fortsätt komma med önskningar, jag lovar att skriva allihop :)

Önskeinlägg: Utrustning, del 2.

Publicerad 2012-09-30 21:01:00 i Hästarna ♥,

Del ett handlade om den utrustning jag redan har, och del två handlar om vad jag önskar att jag hade.
 
Endel utav sakerna här nedanför ska jag inhandla inom den närmsta framtiden, andra grejer förblir nog på önskelistan ett  bra tag framåt ;)
 
Otto Schumacher Dynamic Design dressyrsadel. Detta är min drömsadel, blir nästan lite svag i knäna så snygg den är! Kostar ca 2500€ som ny.
 
Fortis Et Liber schabrak, ca 80€. Ska försöka hitta en svensk webshop som levererar till Finland och beställa hem detta för det är to die for! Mums!
 
Eric le Tixerant sadelgjord. Sadelgjordarnas Rolls Royce, anatomiskt utformad för att inte trycka på varken lungor eller revben, samt för att förhindra skav på den känsliga huden i armvecken. Kostar ca 230 dollar, men jag tror det är en riktig investering. Hoppas på att jultomten kanske hämtar den till mig i julklapp!
 
Schabrak, luva och lindor från Eskadrons Platinum Collection. Jag är en sucker för allt som glänser och glittrar så detta set ligger väldigt högt upp på min önskelista, både i silver och svart. Jag har beställt hem det svarta från Horsepro.fi redan samma vecka de lanserades, men väntar fortfarande på mitt paket..
 
Veredus Piaffe Evo, ca 300€ för en hel uppsättning. Dessa sägs vara de bästa dressyrskydden på marknaden och om de håller samma kvalitet som Veredus har på sina andra benskydd så tvivlar jag inte en sekund på att det stämmer. De är gjorda för att hålla benet kylt under ridning, dämpar stötar och stöder upp alla de viktigaste senor och ligament som finns i benet utan att begränsa hästens naturliga benrörelser. Hoppas på att hitta dem på Horse Show och då för ett lite förmånligare pris, finns dem i rätt storlek under 200€ så slår jag till direkt!
 
Ett lackat dressyrträns för Otto Schumacher. Priset varierar, men den modellen jag skulle vilja ha med extra bred (5,5 cm) lackad nosgrimma och swarowskistenar på både bannbandet och nosgrimman kostar ca 900€. Hittade ingen bild på just det tränset, men det finns i Hipposport och jag har bestämt mig för att jag ska äga ett sånt träns innan jag dör. Bäst att börja spara nu då! ;)
 
Swarowski pannband från Extreme Horse Makeover, pris 1200-1500 kronor.
 
Benskydd från HV Polo.
 
Egen designad hjälm från Samshield. Den här modellen kostar 972€ och habegäret är stort...
 
Ridbyxor från Whitaker, ca 80€.
 
Ridbyxor från Animo, 250€.
 
Handskar från Kingsland.
 
Mountain Horse Supreme exclusive line stövlar. Tror priset ligger på 400€.
 
Horseware Rambo plus rug, hoppas dessa täcken finns till försäljning på Horse Show, jag vill ha ett sånt till Ville. De har otrolig passform och bra hållbarhet, motverkar skav och håller verkligen värmen. Vet inte vad just detta täcket kostar men Horseware är biligare än Bucas och samma bra kvalitet. De kostar ungefär lika mycket som Hööks vintertäcken, vilket jag tycker är väldigt konstigt med tanke på att Hööks inte är kända för sin hållbarhet och absolut inte passformen. Tror inte jag haft ett enda täcke därifrån som sitter som smäck.. Så ett sånt här vill jag ha till Ville och ett likadant fast fleecefodrat till Zenta!
 
Som ni ser är önskelistan lång och den fylls hela tiden på haha ;)

Svar på kommentar

Publicerad 2012-09-30 00:24:22 i Allmänt,

Anonym, åter igen, bad mig berätta mer om Dior. Jag vet inte om jag inte var tillräckligt tydlig när jag skrev att han inte är min häst, utan Idas, och så skrev jag även adressen till hennes blogg i samma mening i samma inlägg. Med det menade jag att ni får klicka in er där och ställa frågorna till henne, som faktiskt är hans ägare och säkert gärna svarar på frågorna. Jag har alltså inget med den här hästen att göra förutom att han står i min hage och att jag tycker han är en väldigt go häst, så jag håller med Ida, resten av era frågor angående Dior kan ni, och ska ni, ta med henne! Kapishe?

Om

Min profilbild

...

En levnadsglad 24 åring här som skriver om mitt liv med allt vad det innebär utan censur och krumelurer. Jag skriver om min viktresa som jag påbörjade i februari -14, om hur det är att försöka bryta ätstörningar och ett matberoende. Utöver det skriver jag väldigt öppet om min panikångest och depression, de dagar det är skit så är det skit och det är inget jag gömmer eller förfinar här. Sist men inte minst handlar denna bloggen om livet tillsammans med mina underbara djur och min fina man. Jag föder upp nakenkatter och chihuahua, jag har två hästar som är mina husdjur och så får vi inte glömma den lilla inneboenden som gömmer sig på vår vind! :) Hoppas ni trivs här, tveka inte att lämna en kommentar, jag svarar på varenda en!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela