Min vardag, mitt liv.

bloggen om min vardag

Hälsningar från ön

Publicerad 2015-03-30 17:31:59 i Allmänt,

Hej på er! 

Nu har jag suttit vid ratten i 1100 km och at the moment står vi vid tyska gränsen i Danmark och väntar på en grej. Det blåser storm här och jag höll på att tappa kontrollen över bilen flera gånger när vi körde över Öresunds bron. 

Folk kör som idioter här och jag höll på att köra över en cyklist, men ingen skada skedd så jag tutade iväg med blotta förskräckelsen.. 😂 
Till min stora glädje hann vi stanna i en vape affär som var jätte häftig, jag fick smaka alla väskorna innan jag bestämde mig för ett par stycken. Några nya filter och en full tank på det så kör jag ytterligare 1000 km utan problem! Den smaken jag bestämde mig för att prova smakar helt gudomligt, som den sötaste godisen i min mun och jag bliir så lycklig! 

Jag uppdaterar er nästa gång när vi stannar nånstans passande, högst antagligen i Österrike eller Makedonien. Ha det gott tills dess! 😘 


Blev lite mallig faktiskt när jag lyckades fickparkera nästintill klockrent på fel sida, på första försöket dessutom! 

Stava kan danskarna tydligen inte heller.. Härligt med nya smaker! 👌

Grått väder men olidligt spännande ändå!

Publicerad 2015-03-29 14:20:42 i Allmänt,

Hej på er! 

Vi sitter fortfarande kvar i Gävle hemma hos Marie, det blev lite strul som gjorde att vi kommer kunna börja köra tidigast ikväll. Men det gör ingenting för vi har slagit våra kloka huvuden ihop och smider ack så spännande planer för framtiden. Dock har jag fruktansvärt dåligt tålamod och vill att allt ska hända nu nu NU, vilket inte alltid går för sig när värdefulla djur och stora summor pengar är involverade. 

Nu var det äntligen någon som gissade rätt på vad syftet är med denna resan. Jag åker ju inte iväg halvvägs genom Europa med bil för att beundra omgivningen, vill jag göra det så bokar jag ett flyg. Nej, bil åker man med när man smidigt och billigt vill importera djur. 

Det hände nåt med mig för ett tag sedan. Från att bry mig massor om vad andra tycker och tänker angående mina djur och hur många de är, till att sträcka på mig och stolt blicka ut över min stora fyrbenta familj som verkligen består av den absoluta eliten av sin ras. Känslan att veta att lilla jag har med hjälp av fantastiska kontakter kunnat få möjligheten att köpa såna här djur och få börja min uppfödning med dem är verkligen häftig. För mina djur är inte ordinary, min samarbetspartner och mentor är inte ordinary och det vi tillsammans ska åstadkomma är inte ordinary, inte någonstans. 

Katteriet har legat på is då mycket är en fråga om pengar, men nu har det blivit ändring på den saken. Från att jag haft en rädsla att skaffa fler djur för att jag oroar mig över vad andra ska tänka, till att nu återigen sitta här med myror i brallan och pirr i magen och planera en mycket spännande framtid med nya djur (och de nuvarande förstås). 
Nu är det ju inte bara avelsplaner vi smider, utan även en framtid för mig som person. En examen i något jag verkligen brinner för, utbildningar som borde vara out of my league som nu plötsligt ligger serverade framför näsan, ja det är så spännande så jag inte vet vart jag ska ta vägen! 

Och att jag äntligen rätade på mig och har ryggen rak, DET är det bästa jag gjort på mycket länge. För varför ska jag bry mig om någon annans åsikt när jag inte gör det här för någon annan än mig själv? Jag tänker följa mina drömmar och se var jag landar, om det då innebär att jag ska ha tio katter och lika många hundar för att nå dit, ja då får det vara så. Jag är i alla fall välsignad med en jäkla massa gränslös kärlek om inte annat! 

Jag lovar att berätta mer när jag fått ordning på alltihop själv, förr eller senare lär ni ju ändå få veta. Men det involverar naket på fyra ben och nåt kuperat på fyra ben, iih så spännande! 😍 

It continues

Publicerad 2015-03-28 15:43:24 i Allmänt,

Det är tydligen inte meningen att jag ska bryta deffen och äta nåt annat än kvarg och keso. För varje måltid jag fått framför mig hittills har varit helskum på nåt vis.. 
Igår var det pizza gjord på bulldeg och på kvällen skulle jag göra klyftpotatis men visste inte att det finns två olika sidor på bakplåtspappret, tror inte ni jag lade potatisen på fel sida så de fastnade i pappret? 

Så imorse såg jag fram emot en god frukost med några kokta ägg, kvarg och en macka eller två. Nä men så blev det ju inte för äggen var en månad gamla, kvargen var visst inte osötad och därmed samma sak som att käka vaniljpudding (ej ok frukostmat) och det fanns inget pålägg till mackorna eller mjölk att dricka. Så jag åt en surskorpa med margarin (margarin är ej ok det heller) och drack en liter bubbel vatten haha! 

Vid lunch bestämde vi oss för att gå ut och äta igen, jag drömde om en kebab sallad med massa mild sås men Marie ville ha biff och en kall öl. Så blev det och biff fick vi, men vad som låg på min tallrik är fortfarande oklart.. 

Jag beställde en lövbiff med beasås, vad detta var har jag inte klurat ut men det smakade riktigt riktigt äckligt så tja, det blev sallad med beasås till lunch 😂 

Nu ska vi åka och handla förnödenheter till den evighetslånga bilresan. 2800 km enkel resa och jag vill ha massa frukter, bubbelvatten och mackor. Och så ska jag banne mig lyckas göra en god middag idag, tacotallrik kan man väl inte misslyckas med? 

Jag beslöt mig för att pausa deffen nu under resan. Först tänkte jag försöka få det att funka, jag menar det måste ju finnas kvarg i Serbien också, men så kunde jag inte ta med mig kosttillskotten eller proteinpulvren pga eventuella strul vid gränserna och det blir svårt att lösa tränings biten när man ska sitta i bil i fyra dygn, så smartast var för mig att pausa istället för att fuska och få dåligt samvete. Jösses vilken lång mening det där blev, jag kunde inte skriva det där på något annat vis haha, sorry för det! 😄 
Men även om jag bestämde mig för att pausa deffen betyder det ju inte att jag kränger allt jag kommer över här borta. Jag försöker tänka på vad jag stoppar i mig, äta små portioner och lika ofta som hemma, och vatten dricker jag mina tre liter för annars får jag ont i huvudet. Så det ska nog inte vara världens katastrof med denna pausen, får springa superlänge när jag kommer hem. Dock finns det en liten risk att jag kommer få händerna fulla med långa promenader ändå när jag väl är hemma.. 😉 


Om

Min profilbild

...

En levnadsglad 24 åring här som skriver om mitt liv med allt vad det innebär utan censur och krumelurer. Jag skriver om min viktresa som jag påbörjade i februari -14, om hur det är att försöka bryta ätstörningar och ett matberoende. Utöver det skriver jag väldigt öppet om min panikångest och depression, de dagar det är skit så är det skit och det är inget jag gömmer eller förfinar här. Sist men inte minst handlar denna bloggen om livet tillsammans med mina underbara djur och min fina man. Jag föder upp nakenkatter och chihuahua, jag har två hästar som är mina husdjur och så får vi inte glömma den lilla inneboenden som gömmer sig på vår vind! :) Hoppas ni trivs här, tveka inte att lämna en kommentar, jag svarar på varenda en!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela