Min vardag, mitt liv.

bloggen om min vardag

My boys

Publicerad 2013-08-31 21:28:37 i Hästarna ♥,

Idag har varit en underbar dag från början till slut. Inte ens det att katterna väckte mig en kvart före alarmet skulle ringa (som var aptidigt) imorse eller det att himlens alla portar öppnade sig precis när jag gick ut för att ge kvällsmat åt hästarna har kunnat förstöra denna dagen. 
 
Efter en hel dag på den högt efterlängtade uppfödarkursen bestämde jag mig för att åka hem istället för att stanna kvar i Vanda hos Maria som vi först planerat. Jag hade ett grymt ridsug (!) och körde hem i racerfart för att hinna rida i den underbara kvällssolen. Syster fick rida Jack utan sadel, men med ett ridbälte som jag köpt någongång för hundra år sedan och jag red Dior. Och så red vi iväg, tillsammans i solnedgången haha :D
 
Och nu sitter jag här och är så himla lycklig. Över mina underbara gårdsprydnader som är så härliga och totalt genomsnälla att jag kan slänga upp någon med ungefär en minuts ridvana barbacka och inget händer. Över att Dior håller på att förvandlas från en ful ankunge till något helt, helt annat. 
 
Och framför allt, för att jag imorgon ska lämna in ansökan om mitt alldeles egna uppfödarnamn, wohoooo! 
 
Utsikten.. ♥
 
 
 
 
 
Jack letar morötter.. :D 
 
Mina pojkar är bäst ♥
 

Uppspelt

Publicerad 2013-08-29 10:42:00 i Allmänt,

Trots att jag sov riktigt kasst inatt är jag uppspelt och på gott humör. Orsaken? 
Jag kom in på uppfödarkursen för hundar!! Kursen ordnas i oktober och det är den sista kursen i år, åå jag är så glad så jag har lust att dansa segerdansen :D
Det är med orsak också som jag är glad. Uppfödarkursen är obligatorisk för att få ansöka om kennelnamn, och eftersom jag redan haft min ena tillåtna kull som oregistrerad uppfödare så måste jag gå kursen, avlägga examen och få mitt kennelnamn innan jag kan ha fler kullar. Och som jag har väntat då! Kursen ordnas typ tre gånger om året och båda föregående kurser har varit fullsatta trots att jag har ringt till kontaktpersonen genast då infon kommit upp på hemsidan. Imorse när jag låg där i sängen och inte kunde sova så passade jag på att kolla in kennelklubbens hemsida i hopp om att det kommit upp någon ny info om den kommande kursen. Och det hade det! Jag ringde genast till arrangören och anmälde mig och eftersom jag redan haft en kull så fick jag förtur och kom in, woop woop! :)
 
Det är stort för mig, såna här saker. Jag tar min avel på allra största allvar (det gäller all avel jag bedriver/kommer att bedriva) och jag vill ha ordning på dessa saker så att jag verkligen kan ses som en kvalificerad uppfödare. Det är vid såna här tillfällen som jag vet att jag valt rätt, att mitt hjärta verkligen brinner för djuren till 110%. För så här glad och upprymd blir jag inte över nånting annat som kan tänkas hända, det är det här jag vill göra och det här jag tänker göra.
 
Okej, lugna ner mig lite kanske. Haha! Snart blir det kaos här hemma. Rosa löper och nu började Sheela. Two down, one to go så har vi uppnått maximalt kaos. Ni som har erfarenhet av fertila honor vet vad jag pratar om, och orientalerna är inte precis kända för att vara tysta precis. Då kan ni föreställa er hur de låter när de löper.
Men, det betyder ju bara att de är friska och att deras system fungerar som de ska så även om det känns förjävligt så klagar jag inte. Det skulle ju suga om avelskatterna inte löper :D
 
Väntar på att klockan ska bli så pass mycket att Suvi dyker upp. Vi har en liten situation på gång här med Jack och nu tog min kunskap slut. Inget jag orkar gå desto närmare in på dock.. Önskar bara att jag skulle hitta någon liten och lätt person som kunde komma och rehabilitera honom, han är faktiskt snäll och ställer absolut inte till med någonting, allra minst när man bara skrittar ut med honom. Anyone? Saken är faktiskt ganska akut och det hänger många stora saker på huruvida jag hittar någon eller inte.. 
 
Imorgon kväll åker jag till Vanda för i helgen är det äntligen dags för den efterlängtade uppfödarkursen (katt)! SOM jag väntat! Jag hoppas och tror att det kommer vara en väldigt lärorik helg och jag har förberett mig med en ny anteckningsbok och allting haha!
 
Fyfan vad trött jag är idag, blöö. Ska åtminstone försöka knåpa ihop ett inlägg med avelsplaner för respektive djur, är det något som intresserar er? Annars kan jag ju lika gärna låta bli att skriva det :) 
 
Baby visar sin kärlek till pappis genom att tvätta honom ♥ 
 

Mera sommar :)

Publicerad 2013-08-28 14:14:22 i Allmänt,

Åh detta härliga väder! Jag blir glad ända in i själen när solen skiner från en klarblå himmel och det är 30 grader varmt ute. Förstår ni vilken lyx detta är, i slutet av augusti?? Innan vi vet ordet av regnar det småspik och blåser snålblåst, fyfan! Jag är verkligen inte mentalt förberedd på det vädret ännu, än mindre mörknet som kommer hand i hand med höststormarna. 
Jag mår så bra när det är strålande väder, det har nog mycket att göra med depressionerna jag lidit av tidigare.. Det dåliga måendet går hand i hand med vädret, inte så kul att ha det så alla gånger men vad gör man, annat än kämpar vidare. 
Men därför passar jag på att verkligen njuta nu, efter att jag skrivit detta tar jag min bok med mig och går ut på gården i solen :) (Denna gången utan en hel flaska vin dock, var skapligt full vid åtta igår kväll haha!)
 
Red ut en sväng på Dior innan också. Han har inte haft ryttare på ryggen på närmare ett år men det brydde han sig föga i när han nöjt traskade iväg med öronen spetsade. Skrittade såklart bara med honom, men det var lika kul för det om man frågar honom :) Så mysig är han, när man väl kommer upp på ryggen! Fast han gjorde inga dumheter idag heller, det kan ju iofs bero på att jag överraskade honom i hagen och gjorde ingen större affär av det hela. Han såg lite lätt fundersam ut när jag kom gående med sadeln, men sprang inte iväg eller gjorde nåt annat heller som jag var lite förberedd på. Man ska nog inte underskatta hästarnas intelligens eller hur väl de kan lägga ihop ett plus ett. Dior har helt klart förstått att jag inte tänker hålla på med honom så länge han är stygg, och jag har verkligen hållt min del av det avtalet. Det har tagit ett helt jäkla år, men nu har det nog sjunkit in åt honom att om han bråkar så vill jag inte veta av honom mer än det jag måste och nu är han så kärvänlig som han aldrig varit förut. Som en helt annan häst är han. Jag tror att det gjort gott åt hans stackars psyke att bara stå och göra absolut ingenting. Att det är han som tagit första steget och inte jag. För jag har verkligen inte bett honom om någonting, inte ens minsta lilla, och nu har det gett resultat. Haha, horsewhisperer här hej! 
Nä men nåt har det hänt i hans lilla hjärna och jag har inte gjort annat än struntat i honom (inte struntat som så, men ni vet vad jag menar), så det måste ju vara det? 
 
Vi överlevde lilla ridturen och kul hade vi :) En gång dansade vi samba på två ben men det var för att vi passerade den alldeles otroligt hemska SOPTUNNAN, så det var väl förlåtligt ;)
 
 
Nu är Nicke iväg och skjuter in sitt gevär så han kan skjuta duvor ikväll (duvbröst, nomnom!!) och jag försöker städa upp bland alla mina femhundrasjuttiotvå mappar i datorn under tiden. Vågar inte gå ut riktigt ännu när Nicke är där ute och leker med geväret, man vet aldrig åt vilket håll det blåser haha! 
Senare ikväll ska jag gå ut på en promenad med Jack och så tänker jag faktiskt baka nånting. Jag är sugen på morotskaka men om jag ska göra det måste jag åka in till stan och det vet jag inte om jag orkar med. Det är inte lätt när man är lat serni! 
På återseende!
 

Om

Min profilbild

...

En levnadsglad 24 åring här som skriver om mitt liv med allt vad det innebär utan censur och krumelurer. Jag skriver om min viktresa som jag påbörjade i februari -14, om hur det är att försöka bryta ätstörningar och ett matberoende. Utöver det skriver jag väldigt öppet om min panikångest och depression, de dagar det är skit så är det skit och det är inget jag gömmer eller förfinar här. Sist men inte minst handlar denna bloggen om livet tillsammans med mina underbara djur och min fina man. Jag föder upp nakenkatter och chihuahua, jag har två hästar som är mina husdjur och så får vi inte glömma den lilla inneboenden som gömmer sig på vår vind! :) Hoppas ni trivs här, tveka inte att lämna en kommentar, jag svarar på varenda en!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela