Min vardag, mitt liv.

bloggen om min vardag

Here comes the rain again

Publicerad 2014-06-29 12:24:28 i Allmänt,

Två soliga dagar fick vi innan regnet var här igen. Jag vet att det inte hjälper att klaga på vädret, men nu börjar det faktiskt bli väldigt tröttsamt med höstväder när vi borde ha 25 grader och strålande sol.. Juni månad har varit totalt skit vädermässigt, och jag får nästan lite panik över att vi är halvvägs genom sommaren och fortfarande väntar vi på värmeböljan..
 
Nåja, slutgnällt. Det är som det är och det finns inget vi kan göra åt det ändå.. 
 
Inatt har jag sovit någon timme här och en annan timme där. Klockan halv två inatt ringde syrran från flygfältet och bad mig hämta upp henne i Lojo ABC, äntligen kom hon hem efter två veckor i Bulgarien! Tänk att man kan sakna någon så mycket som går en på nerverna mest hela tiden här hemma haha, men hon är ju trots allt min syster och min bff i vått och torrt ♥
 
Hur snygg är hon inte?! Pudding, men man vet ju vem hon brås på hihi ;)
 
När vi var hemma igen skulle jag lägga mig och sova men det gick ju inget vidare för jag var så sinnessjukt jävla hungrig! Klockan kvart över fem glodde jag fortfarande på klockan och magen löpte amok, den kurrade så högt så att Nicke vaknade, då vet ni att det är illa haha! Jag vägrade dock stoppa nåt i munnen mitt i natten så vid något skede har jag somnat och när jag vaknade imorse rusade jag till köket och blandade en dubbelshake. Fast idag tror jag faktiskt att jag ska äta, sis är sugen på ris efter två veckor av pommes och skräpmat så jag överväger att göra risotto med beasås. Jag kanske till och med är sugen på det om jag riktigt känner efter och det är ju det som varit meningen med mitt flyt, att jag ska få tillbaka min matlust. :) 
 
Idag ska jag inte göra så mycket mer än sitta här i soffan och pumpa bra musik på full volym med en likasinnad, någon som uppskattar de skevaste dropparna och konstigaste melodierna, precis som jag. Vädret suger men sällskapet är bäst så just nu orkar jag inte bry mig om ösregn.
 
Vad kul att ni är så många som reflekterat över strypkedjans vara eller icke vara. Alla har rätt till sin åsikt och ni får gärna dela med er av dem, men så finns det ju dem som inte är begåvade med kunskapen att kunna uttrycka sig. Att vräka ur sig att jag inte borde ha hund när jag använder strypked på Yarro visar bara tydligt på okunskap, jag skulle aldrig använda mig av metoder som skadar min hund utan jag gör så som hundtränare med tjugotals år av erfarenhet har lärt mig. 
Jag ska göra ett inlägg med bilder och eventuellt en video senare så ni får se hur en strypkedja ligger rätt respektive fel. Kan ju vara bra med den informationen till andra ovetande :) 
 
Ni får ha en fin dag så hörs vi senare! 
 

Lördag i en pensionärs liv

Publicerad 2014-06-28 20:05:00 i Allmänt,

Idag hände det äntligen nåt i mitt ack så tråkiga och enkelspåriga liv, jag hade till och med saker inplanerade wuhuu! 
 
Jag började dagen med nagelfix. Som jag skrev så var det egentligen inte alls dags för fix ännu, men så råkade det sig att det gick att stilla suget efter fräscha naglar trots att jag är luspank för tillfället så det tackade jag ju inte nej till! :) 
 
Efter att jag var klar på studion styrde jag näsan mot Shells terrass där jag träffade Ems för en fika (läs: bubbelvatten) och skitsnack i timmarna tre. Vi ses inte så sällan men när vi väl gör kan vi sitta och babbla om allt och inget medan tiden bara flyger iväg. Idag var inget undantag och vi skulle säkert suttit där ännu längre och njutit av solen om det inte vore för att mamma behövde bilen. Jag börjar verkligen tröttna på den här billösa situationen jag försatte mig själv i ifjol.. Jag trodde verkligen inte att jag skulle bli så handikappad utan ett eget fordon, men det är faktiskt riktigt jobbigt att inte kunna ta mig vart jag vill när jag vill. BLÄ! 
 
När jag kom hem skulle jag sitta och ta det lugnt en stund då jag kände mig helt utmattad efter en halv dag på språng, men det fick jag såklart inte för Yarro bestämde sig för att ställa till en scen som krävde omedelbar disciplinering i form av nazipromenad. Varje gång Yarro tror sig vara högre i rang än vad han är, dvs någon annanstans än absolut längst ner, så måste jag ta ut honom på en promenad som verkligen inte är någon walk in the sunshine. Det betyder att han är tvungen att gå fot i max 10 cm långt koppel med strypkedjan spänt, hela promenaden igenom. Han tillåts inte varken lukta eller stanna, ej heller kissa eller göra något annat heller för den delen förutom att gå fastklistrad vid mitt lår hela vägen från början till slut. Med jämna mellanrum stannar jag och checkar igenom så han sitter, ligger och väntar på kommando, han ska reagera blixtsnabbt (helst innan jag avslutat kommandot) och gör han inte det är det ett ryck i kopplet tills han lyder på studs. Går han inte fot eller försöker dra i kopplet så drar jag tillbaka, det är inte vackert men det är tyvärr helt och hållet nödvändigt när han tror sig vara boss över mig. Det trodde han idag och situationen spårade ut då han morrade åt mig, det betydde att jag var tvungen att ta ut honom på en nazipromenad och gå tills att han skärpt till sig och insett sin plats i flocken. Såklart var han extra jobbig idag, han trodde sig vara störst, bäst och vackrast och jag var tvungen att få honom att fatta att han inte får göra nåt mer än lyda stenhårt. Han visade tydligt dominansbeteende och att han skiter totalt i mig genom att demonstrativt glo åt ett annat håll och sega med kommandona, dra i kopplet och vara helt ofokuserad på mig.
Svetten sprutade och knäna skakade men tamejfan jag gav inte upp. Vi var ute och gick en och en halv timme och jag tänkte nästan sätta mig ner och storböla när det äntligen släppte och han skärpte sig. 
 
Det är inte kul att behöva göra såna här "kurinpalautuspromenader" men jag har inget annat val när han fått för sig att utmana mig och min ledarposition. Någon kanske kan tycka att det är hemskt att det ska vara så stenhårt strikt varenda dag, men det måste man med en sån här hund för annars biter det en i röven (bokstavligen) förr eller senare. Jag kan erkänna att jag kanske slappat lite med lydnaden de senaste dagarna, lekt lite för mycket med honom och för lite lydnad på det, och här fick jag straffet. Jag måste skärpa mig, det är inte för inte som han protesterar.. En hund mår bäst av att veta sin position i flocken, den behöver klara och tydliga regler för allt och när den inte får det protesterar den på ett sätt eller ett annat. Med en dobermann är det ännu viktigare att ha dessa saker på det klara, och det är nog det som är charmen med Yarro också tror jag :) 
 
Anyway var jag lätt dödens än en gång när jag kom hem. Jag känner mig seriöst som en pensionär som måste vila efter varje aktivitet jag gör, men den här energimängden är inte att leka med alltså!
Nu har jag inte ätit mat sedan onsdag eftermiddag, och det är inga som helst problem där. Shakesen håller mig mätt från morgon till kväll och allt är fin fint. Men så innehåller ju shakesen inte nära på lika mycket energi som jag vanligtvis får i mig utan rejält mycket mindre. Jag har inte räknat men jag gissar på att jag legat på ungefär 400 kalorier per dag nu, vilket inte är nära på tillräckligt för att hålla energinivån uppe. Det håller igång mig och jag är inte hungrig tack vare långsamma kolhydrater i pulvret, men det räcker absolut inte till något annat haha! 
Nu behöver ni inte oroa er för att det skulle vara skadligt att flyta (=dricka endast flytande föda) för det är det inte. Enligt läkares rekommendationer kan man ligga på ett grovt kaloriunderskott i två veckor utan att det har någon skada på kroppen, ska tjocka människor opereras så rekommenderas det att de flyter innan operationen för att minska fettet kring levern och därmed minska riskerna för komplikationer. Nutriletts (som är helt värdelöst och fullt med socker, do not use!) VLCD (Very Low Calorie Diet) måltider innehåller till och med färre kalorier än mina shakes, och det programmet är två veckor långt. Så jag vet vad jag håller på med, att ingen får för sig att jag svälter mig själv eller håller på att utveckla någon form av ätstörning :)
Det är helt ofarligt att flyta i ungefär två veckor så länge man har pulver av hög kvalitet som innehåller alla spårämnen och vitaminer man behöver få i sig. Nu ska jag ju inte ens flyta i två veckor utan bara så länge tills att min matlust kommer tillbaka. Jag har inte haft sug på mat på evigheter och inget jag stoppat i munnen har smakat riktigt gott. Det kändes onödigt att äta bara för ätandets skull så nu kör jag shakes ett tag, dels tränar det självdisciplinen och dels boostar det viktnedgången lite grann :) 

Men jag känner mig som en pensionär när jag blir så himla trött av minsta lilla fysisk aktivitet. Helt slutkörd och så måste jag vila och dricka en halv liter vatten haha! Imorgon ska jag fan i mig inte gå på någon nazipromenad med hunden, eller cykla eller gå i shoppingcentrum. Jag ska iväg och träffa Toffe på eftermiddagen och lär väl få sätta mig och vila på plaststolen som finns vid varje våning hahahaha! 
 
Nu ska jag blanda min kvällsshake och röka en cigg. Min man borde snart vara hemma så måste väl orka umgås med honom en stund också innan jag stupar i säng :)
 
Stygg hund idag! 
 
Vi fick en ett års bröllopspresent i förskott, yaaay ♥
 

Nails juni 2014 part II

Publicerad 2014-06-28 19:08:57 i Cessis naglar,

Danica hade inspirations överflöd och jag hade en innestående nagelfix så jag passade på att fräscha upp naglarna igen trots att det bara är två veckor sen jag gjorde dem sist. Den här gången blev det mermaid nails, mycket kortare än vad jag brukar ha men jag ville prova en ny form för att se om det är något för mig. Och jag älskar naglarna, även om det känns som att någon amputerat mina fingrar! Dessa är ju inte heller korta någonstans men jag antar att man blir skadad efter ett tag med stilettos ;) 
Underbart somriga är de i alla fall, i love them! ♥

Om

Min profilbild

...

En levnadsglad 24 åring här som skriver om mitt liv med allt vad det innebär utan censur och krumelurer. Jag skriver om min viktresa som jag påbörjade i februari -14, om hur det är att försöka bryta ätstörningar och ett matberoende. Utöver det skriver jag väldigt öppet om min panikångest och depression, de dagar det är skit så är det skit och det är inget jag gömmer eller förfinar här. Sist men inte minst handlar denna bloggen om livet tillsammans med mina underbara djur och min fina man. Jag föder upp nakenkatter och chihuahua, jag har två hästar som är mina husdjur och så får vi inte glömma den lilla inneboenden som gömmer sig på vår vind! :) Hoppas ni trivs här, tveka inte att lämna en kommentar, jag svarar på varenda en!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela