Min vardag, mitt liv.

bloggen om min vardag

Skitdag och sockerabstinens

Publicerad 2016-07-02 11:54:59 i Allmänt,

Hej på er och hej lördag. 

Fyfan vilken värdelös dag detta är, en riktig skitdag för att vara helt brutalt ärlig. 

Inget särskilt har hänt för att orsaka mitt dåliga humör, förutom abstinensen from hell då.. Alltså det är riktigt skrämmande att tänka att socker är en så pass stark drog att om man missbrukat den ett längre tag så får man riktiga, fysiska abstinensbesvär när man slutar med skiten. 
Idag upplever jag ungefär alla av ovanstående symptom, släng på en dos oförklarlig ångest och ett brutalt sug efter snabba kolhydrater så vet ni var jag står just nu. Jag undrade varför jag kände mig lite förkyld igår innan jag skulle gå och lägga mig, huvudet sprängde och kroppen värkte. Jag var dödstrött och det kändes som att jag inte sovit på en vecka.. Lade mig i sängen och kunde inte somna?! Satans skit. 

Jaja, själv har jag försatt mig i denna sitsen men vad som är nytt för mig är detta sockerberoendet. Jag har aldrig förr känt ett sug efter socker så som godis och kakor utan jag har alltid valt salt snacks i första hand. Nu är det ju inte så längre utan jag har klämt i mig störda mängder godis de senaste månaderna. Ju mer jag åt desto mer ville jag ha, hjärnan fattade galoppen genast och så var beroendet ett faktum. 

Fyfan vilken vidrig känsla jag har i kroppen. Abstinensen klarar jag självklart av och det kommer gå om inom en vecka eller så, jag blir bara så äcklad över vad jag gjort mot mig själv och mot min kropp. 

Jag är ensam hemma hela helgen och jag måste erkänna att det är jäkligt skönt. Att vara ensam är inget jag är särskilt bra på utan mår bäst med människor omkring mig hela tiden, men just nu längtar jag tills klockan blir halv två så både Nicke och Dani försvinner härifrån. Jag vill bara sitta i soffan och glo, så kanske den här äckliga känslan byts ut mot nåt lite trevligare. Matberoenden, ätstörningar och annat skit är verkligen påriktigt, jag trodde jag hade kontroll över det men inser nu hur otroligt fel jag hade. För just nu är det inte trevligt alltså, och jag känner mig inte alls särskilt stor och tuff. Men jag hade tappat två kilo vätska under natten så det är ju positivt 👍

Ha en fin lördag och njut av helgen ❤

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

...

En levnadsglad 24 åring här som skriver om mitt liv med allt vad det innebär utan censur och krumelurer. Jag skriver om min viktresa som jag påbörjade i februari -14, om hur det är att försöka bryta ätstörningar och ett matberoende. Utöver det skriver jag väldigt öppet om min panikångest och depression, de dagar det är skit så är det skit och det är inget jag gömmer eller förfinar här. Sist men inte minst handlar denna bloggen om livet tillsammans med mina underbara djur och min fina man. Jag föder upp nakenkatter och chihuahua, jag har två hästar som är mina husdjur och så får vi inte glömma den lilla inneboenden som gömmer sig på vår vind! :) Hoppas ni trivs här, tveka inte att lämna en kommentar, jag svarar på varenda en!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela