Köttpastejer
Eftersom jag har ett minne som en fiskpinne (rätt obefintligt med andra ord) så glömde jag bort att dela med mig av receptet på köttpastejerna jag gjorde till mamma då hon fyllde år.
Börja med att koka en påse ris (vi använder Uncle Bens Boil in bag) och stek 500 gram köttfärs. Krydda köttet ganska så starkt med valfria kryddor, jag använde grillkrydda, aromat salt, vitlökskross, mald svartpeppar och kryddpeppar. Vill man kan man ju ha med en gullök och färsk vitlök, jag orkade inte skala så jag struntade i det haha! Blanda ihop riset med köttet och krydda lite mer om det behövs.
Gör egen smördeg (googla för recept, det är hur enkelt som helst och mycket godare!) eller köp Myllyn Paras djupfrysta plattor, såna man använder till julstjärnor. Skär kvadrater av degen, kavla den relativt tunn och placera köttet mitt på degplattan. Vik sen ihop så det blir en trekant av det hela och nyp fast kanterna med en gaffel. Pensla pastejerna med ägg och grädda i mitten av ugnen på 175 grader tills de blir gyllenbruna. Ät och njut! :)